Recevez notre lettre d'information Espace Partenaires
 

Accueil / Je découvre / La Vallée de la Lys et ses alentours (NL) / Sailly-sur-la-Lys

Sailly-sur-la-Lys

Dit kleine Vlaamse stadje op de oevers van de Leie, was traditioneel gewijd aan de vlasbouw en het textiel. Volgens de overlevering werd de stad door de Vikings gesticht op een moerassige plek. De reus Odin, gemaakt naar de beeltenis van de god van de Vikings die de dapperheid in de strijd en de overwinning incarneert, geeft leven aan deze bedrijvigheid van de molens. mooie legende over het ontstaan van de stad.

De naam Sailly zou ook verwijzen naar de talrijke aanwezigheid van de wilg (salix), de boom die het embleem is van de vochtige gebieden. Sailly, de grootste stad van het Land van het Vrijleen, heeft nog haar proosdij (de plaats waar recht werd gesproken) bewaard. Het elegante bakstenen gebouw uit de 16de eeuw, beschermd als historisch monument, is een van de zeldzame getuigenvan de geschiedenis van het Land van het Vrijleen (privé)

 

Aanlegsteiger voor plezierjachten,
picknickzone,
gemeentehuis van Sailly-sur-la-Lys,
T 33 (0)3 21 27 64 05

Het relais en het watersportstation liggen verscholen in het groen. Pleziervaarders kunnen er aanleggen om kennis te maken met het landschap en het bouwkundige erfgoed van de stad. U kunt er ook uw boot te water laten. In het 1ste weekend van juli organiseert Sailly zijn traditionele waterfeest, in het kader van de Leiefeesten (gemeentehuis van Sailly-sur-la-Lys, T 33 (0)3 21 27 64 05)