Recevez notre lettre d'information Espace Partenaires
 

Accueil / Je découvre / La Vallée de la Lys et ses alentours (NL) / Anvin

Anvin

 

Het dorp ligt aan de samenvloeiing van de Temoise en twee kleine waterlopen : de Eps en de Faux. De talrijke watermolens voorzagen de kleine fabrieken van water. Er zijn nog twee molens overgebleven op de Temoise. De bergen, met een hoogte van 140 meter, domineren deze groene valleien. Anvin is een levendig dorp, waar er heel veel vissers naar toe komen. Het dorp is gelegen op een oude handelsas tussen Thérouanne en Picardie. Bedrijven, winkels en diensten maken van deze gemeente met 750 inwoners, een gemeente in constante ontwikkeling. Al 35 jaar lang, neemt de gemeente deel aande campagne ‘gemeenten die het mooist bebloemd zijn’.

 

 

Volgens de legende heeft de Zonnekoning zijn rijdier hier laten drinken aan de bron van de Faux, nu genaamd ‘Fontaine Louis XIV’. Maarhet is meer waarschijnlijk dat de landsheer deze bron zo gedoopt heeft om zijn koning te eren.

De kerk Saint-Léger van wit- en leisteen is het juweeltje van Anvin. Ze werd gebouwd in 1562 en heeft een gotisch koor uit 1618. Er zijn ook nog enkele overblijfselen uit de Renaissanceperiode.

Langs de oevers van de Faux zijn ook de ruines van het kasteel ‘PetitAnvin’ gebouwd in de 15de eeuw te zien.