Recevez notre lettre d'information Espace Partenaires
 

Accueil / Espace Pro / Lys sans Frontières (NL) / Woordje van de voorzitster

Woordje van de voorzitster

 

De organisatie Lys sans Frontières bestaat uit 71 gemeenten van de bronnen in Lisbourg tot aan de grensoverschrijdende jachthaven in Halluin-Menen. De organisatie werd opgericht in 2002 en heeft als doel : de ontwikkeling en de promotie van toerisme en recreatie, de netwerking tussen verschillende toeristische partners, de commercialisatie van de toeristische producten …
In samenwerking met Toerisme Leiestreek vzw en de volledige Leiestreek werken we sinds juni 2002 nauw samen binnen een grensoverschrijdende cooperatie. Hierdoor kunnen we verschillende gezamelijke promotieacties organiseren zodat de mensen onze mooie regio kunnen leren kennen. Daarnaast zijn er ook heel wat investeringsprojecten, die het toeristische aanbod in de Leievallei verrijken op het gebied van erfgoed, vrije tijd, fietsen en wandelen en riviertoerisme.
Met de lancering van het Interreg IV-programma en ons grensoverschrijdend samenwerkingsproject ‘Leiestreek, van bron tot monding’, hebben we de kans om onze ambities uit te voeren, met name om van de Leievallei een grensoverschrijdende toeristische bestemming te maken. Gedurende de periode 2008-2011 wordt er meer dan 10 miljoen euro geïnvesteerd in onze grensoverschrijdende streek om de toeristen beter te ontvangen, een netwerk te maken van onze routes, recreatiezones te ontwikkelen en het natuurlijk, industrieel, cultureel en architecturaal erfgoed in onze steden en gemeenten te ontwikkelen.
Ons Interreg IV-project verzamelt Frans-Belgische toeristische actoren zoals gemeenten, steden en verenigingen die samen de toeristische ontwikkeling van de Leievallei willen stimuleren. Nu moetn we onze krachten bundelen, onze samenwerking versterken … zodat ons nieuw project slaagt.
Als voorzitster van Lys sans Frontières, bedank ik de Europese Unie voor de financiële steun, alsook de Région Nord-Pas de Calais en C.C.I. Grand Lille die ons al enkele jaren vergezellen tijdens ons grensoverschrijdend avontuur.
Voorzitster van Lys sans Frontières